CFHTLENS problem

Use of Healpix, camb, CLASS, cosmomc, compilers, etc.
Post Reply
Zhu-Yao Wang
Posts: 14
Joined: September 16 2020
Affiliation: Northeastern University

CFHTLENS problem

Post by Zhu-Yao Wang » September 27 2020

Hi guys,
I want to include CFHLENS data in my analysis but error reads:


--------------------------------------------------------------------
reading WL data set: CFHTLENS_6bin_ultra_conservative
WL: unknown or old measurements_format
--------------------------------------------------------------------

I didn't modify WL.ini file at all..

I'm wondering why this is happening and how could I fix it. Thanks!

Antony Lewis
Posts: 1645
Joined: September 23 2004
Affiliation: University of Sussex
Contact:

Re: CFHTLENS problem

Post by Antony Lewis » September 28 2020

It's probably based on an old CosmoMC version, you can try getting old versions from github if needed.

Zhu-Yao Wang
Posts: 14
Joined: September 16 2020
Affiliation: Northeastern University

Re: CFHTLENS problem

Post by Zhu-Yao Wang » September 28 2020

Thank you so much ! I will give it a shot.

Zhu-Yao Wang
Posts: 14
Joined: September 16 2020
Affiliation: Northeastern University

Re: CFHTLENS problem

Post by Zhu-Yao Wang » September 29 2020

I tried to use Nov2016 version but I got the same error:
viewtopic.php?t=3109
And the suggestion is to use the latest version CosmoMC.

Is there anyway other way to fix it? Thank you.

Zhu-Yao Wang
Posts: 14
Joined: September 16 2020
Affiliation: Northeastern University

Re: CFHTLENS problem

Post by Zhu-Yao Wang » September 29 2020

I read through wl.f90 file in CosmoMC/source/ .Comparing 2016 version with the latest version, there's a Huge change. I don't know why this is happening but it changed the loading of CFTHLens dataset.
Especially this sentense in wl.f90:

Code: Select all

measurements_format = Ini%Read_String('measurements_format',NotFoundFail=.true.)
    IF (measurements_format /= 'DES') call MpiStop('WL: unknown or old measurements_format')
measurements_format /= 'DES' doesn't make much sense to me.


I fixed this problem by replacing new version wl.f90 with the old version file. Recompile cosmomc. And now it can load CFTHLens data and everything works.

Post Reply