CosmoMC: Fix the stepsize of a given parameter

Use of Healpix, camb, CLASS, cosmomc, compilers, etc.
Post Reply
gongbo zhao
Posts: 69
Joined: January 04 2005
Affiliation: ICG, Portsmouth
Contact:

CosmoMC: Fix the stepsize of a given parameter

Post by gongbo zhao » December 29 2007

Dear all,

Is it straightforward to fix the stepsize of a given parameter for MCMC?
For example, what to do if I am playing with an integer parameter?
Thanks very much and Happy new year!!



Cheers
Gong-Bo

Antony Lewis
Posts: 1503
Joined: September 23 2004
Affiliation: University of Sussex
Contact:

Re: CosmoMC: Fix the stepsize of a given parameter

Post by Antony Lewis » December 29 2007

You could write your own "propose" module, or you can easily internally convert a real to an integer when you come to use the parameter.

gongbo zhao
Posts: 69
Joined: January 04 2005
Affiliation: ICG, Portsmouth
Contact:

CosmoMC: Fix the stepsize of a given parameter

Post by gongbo zhao » December 29 2007

Hi Antony,

Thanks very much!



Gong-Bo

Post Reply