CosmoCoffee Forum Index CosmoCoffee

 
 FAQFAQ   SearchSearch  MemberlistSmartFeed   MemberlistMemberlist    RegisterRegister 
   ProfileProfile   Log inLog in 
Arxiv New Filter | Bookmarks & clubs | Arxiv ref/author:

Problem with Healpix configuration
 
Post new topic   Reply to topic    CosmoCoffee Forum Index -> Computers and software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Massimo Guidi



Joined: 01 May 2018
Posts: 1
Affiliation: La Sapienza University of Rome

PostPosted: May 01 2018  Reply with quote

Hi everyone,

i am writing to ask you assistance installing healpix. I am trying to install and compile cosmomc using this arxiv ( https://arxiv.org/pdf/1409.1354.pdf ), but the healpix installation seems to be failed. Resuming..
1) I have installed in my MacOS the IntelĀ® Parallel Studio XE Composer Edition for Fortran macOS. So now I have a intel fortran compiler.

2) I have installed Open MPI and CFITSIO as the guideline explains

Now, trying to installing Healpix i run the configure file, selecting the third procedure, the ifort compiler and the correct path of cfitsio library. But I have this error message:

Undefined symbols for architecture x86_64:
"_curl_easy_cleanup", referenced from:
_https_open_network in libcfitsio.a(drvrnet.o)
"_curl_easy_init", referenced from:
_https_open_network in libcfitsio.a(drvrnet.o)
"_curl_easy_perform", referenced from:
_https_open_network in libcfitsio.a(drvrnet.o)
"_curl_easy_setopt", referenced from:
_https_open_network in libcfitsio.a(drvrnet.o)
"_curl_global_cleanup", referenced from:
ffchtps in libcfitsio.a(cfileio.o)
"_curl_global_init", referenced from:
ffihtps in libcfitsio.a(cfileio.o)
ld: symbol(s) not found for architecture x86_64

F90 codes do not link correctly with /Users/Massimo/Downloads/cfitsio/libcfitsio.a
Check that in the cfitsio library:
- the Fortran wrappers were correctly compiled, and
- the library (C routines and F90 wrappers) was compiled
with a number of bits compatible with ifort -O3 -I$(F90_INCDIR) -cm -w -vec_report0 -sox

Something went wrong ...
Quitting configuration script !

I don't know the meaning of this message! I tried to read the healpix installation manual but the error remains! I have no idea how i can resolve it..

Thanks for your time and for your assistance!
Back to top
View user's profile  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CosmoCoffee Forum Index -> Computers and software All times are GMT + 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Sponsored by WordWeb online dictionary and dictionary software.