CosmoCoffee Forum Index CosmoCoffee

 
 FAQFAQ   SearchSearch  MemberlistSmartFeed   MemberlistMemberlist    RegisterRegister 
   ProfileProfile   Log inLog in 
Arxiv New Filter | Bookmarks & clubs | Arxiv ref/author:

Problem with running make, Error 1
 
Post new topic   Reply to topic    CosmoCoffee Forum Index -> Computers and software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rami Taheri



Joined: 07 Jul 2017
Posts: 1
Affiliation: University of Sydney

PostPosted: July 11 2017  Reply with quote

I am trying to compile CAMB using gfortran 4.8.5 20150623 (Red Hat 4.8.5−11).
After runnung 'make clean' and 'make', it gives 'Error 1':

Code:

mkdir -p Release
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c constants.f90 -o Release/constants.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c utils.F90 -o Release/utils.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c subroutines.f90 -o Release/subroutines.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c inifile.f90 -o Release/inifile.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c power_tilt.f90 -o Release/power_tilt.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c recfast.f90 -o Release/recfast.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c reionization.f90 -o Release/reionization.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c modules.f90 -o Release/modules.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c bessels.f90 -o Release/bessels.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c equations.f90 -o Release/equations.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c halofit_ppf.f90 -o Release/halofit_ppf.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c lensing.f90 -o Release/lensing.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c SeparableBispectrum.F90 -o Release/SeparableBispectrum.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c cmbmain.f90 -o Release/cmbmain.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ -c camb.f90 -o Release/camb.o
ifort -fast -W0 -WB -fpp  -qopenmp -module Release -IRelease/ Release/constants.o  Release/utils.o   Release/subroutines.o Release/inifile.o  Release/power_tilt.o  Release/recfast.o Release/reionization.o Release/modules.o Release/bessels.o Release/equations.o Release/halofit_ppf.o Release/lensing.o Release/SeparableBispectrum.o Release/cmbmain.o Release/camb.o inidriver.F90 -cxxlib -o camb
ld: cannot find -lstdc++
ld: cannot find -lm
ld: cannot find -lstdc++
ld: cannot find -lpthread
ld: cannot find -lc
ld: cannot find -ldl
ld: cannot find -lc
make: *** [camb] Error 1


Following this thread:
http://cosmocoffee.info/viewtopic.php?t=2550&highlight=lstdc
I tried deleting lstdc++ in the Makefile, but it still keeps giving the same error.

Can you please help me about this issue?[/url]
Back to top
View user's profile  
Ira *Wolfson



Joined: 24 Jan 2013
Posts: 62
Affiliation: BGU

PostPosted: July 11 2017  Reply with quote

Seems to me an error that has to do with compiling cfitsio

Having said that I would look at the following link:

https://stackoverflow.com/questions/40790943/usr-bin-ld-cannot-find-lstdc-for-ubuntu-while-trying-to-swift-build-perfe#40827727
Back to top
View user's profile [ Hidden ] Visit poster's website
Antony Lewis



Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1273
Affiliation: University of Sussex

PostPosted: July 11 2017  Reply with quote

You seem to be building with ifort not gfortran (which would require at least gcc 4.9).
Back to top
View user's profile [ Hidden ] Visit poster's website
Ira *Wolfson



Joined: 24 Jan 2013
Posts: 62
Affiliation: BGU

PostPosted: July 11 2017  Reply with quote

BTW,

There is a VERY USEFUL arxiv document that basically outlines in detail how
to compile and run CosmoMC:


https://arxiv.org/pdf/1409.1354.pdf


If you haven't consulted it yet, you should - it was VERY HELPFUL to me.

– Ira
Back to top
View user's profile [ Hidden ] Visit poster's website
Adam D. Helfer



Joined: 19 Jul 2017
Posts: 1
Affiliation: University of Missouri

PostPosted: July 19 2017  Reply with quote

I am having a very similar problem trying to make CAMB in OSX/Sierra. I get

ld: library not found for -lSystem

(I've double-checked that X-Code is installed, updated and command-line tools are available.) Any help would be appreciated.
[/img]
Back to top
View user's profile  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    CosmoCoffee Forum Index -> Computers and software All times are GMT + 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Sponsored by WordWeb online dictionary and dictionary software.